站內搜索

搜索
熱搜: 活動 交友 discuz

You2HK-討論區

[相關討論] 涼宮春日的憂鬱動畫問題,答中有獎(歡迎作答)

高級中學生

本人希望有多D人會吹吹水,所以本人出一條有獎問答,獎品係本人"skyshek業餘同人畫家"送出
難度A+
問題:涼宮春日的憂鬱第24話(涼宮春日的嘆息 V)故事中"朝比奈實玖瑠的冒險"條片係邊個最後完成剪接?

我會有兩次"放水"減低難度
放水日期(八月十日00:00二十四小時制)同(八月十二日00:00二十四小時制)
最后日期(八月十四日00:00二十四小時制)

:頭五名答中可獲得本人Skyshek http://skyshek.deviantart.com/ https://www.pixiv.net/member.php?id=2428953 送出的(你想點畫左點畫Jpeg畫作)(最大2000pixel x 2000pixel)
:得獎者我會馬上用youcoby留言板通知你(為了可馬上送出)(但如果得獎者先行"放水"會馬上取消你的獲獎資格)
:你想點畫左點畫Jpeg畫:可以係.....我畫出你的自創動漫人物的畫作,我畫出你的相片再就我改成動漫人物的畫作,或其他非金錢利益和損害他人權利的畫作.我的舊送出畫作例子:
http://skyshek.deviantart.com/jo ... -old-list-378343033 http://skyshek.deviantart.com/jo ... mmissions-479242518
:畫作我會在兩至三星期完成一張,先到先畫
:畫作我會在我的deviantart公開再就youcoby帖子送出

我以我"skyshek業餘同人畫家"同"金田一 一 "個表妹"金田一 二三"名譽發誓
我一定會送出畫作!!

否則"金田一 二三"變成我條女!

歡迎作答

答錯.....可以無限從答
但如果直到最後冇人答中(或有空位),我會把畫作送給頭五名作答者

回復

高級中學生

今個晚上00:00有第一次"放水"
難度會下降成B-
回復 支持 反對

高級中學生

第一次"放水":
"朝比奈實玖瑠的冒險"條片係一個末出現角色完成剪接
故事中"古泉一樹"講過:"涼宮春日"係一個神,她想的角色都會出現在SOS團..
那"涼宮春日"想要的角色重有邊個未出現?
回復 支持 反對

實習小編

電腦研究社社長?
回復 支持 反對

中級小學生

說實話, 未對"涼宮春日的憂鬱" 這類動畫有興趣
回復 支持 反對

高級中學生

第二次"放水"
"涼宮春日"故事一開始講過:我對普通的人類不感興趣,假如你們當中有.....(故事中少左乜嘢角色)
回復 支持 反對

高級中學生

答案,答案說明同得獎者會在公布
如果直到最後冇人答中(或有空位),我會把畫作送給頭五名作答者
回復 支持 反對

實習小編

異世界人?ww
回復 支持 反對

高級中學生

作答最后一晚
答錯.....可以無限從答
但如果直到最後冇人答中(或有空位),我會把畫作送給頭五名作答者
回復 支持 反對

高級中學生

站停!
答案係:[異世界人]
得獎者: 杏桜Ankura
答案說明:
涼宮春日的名言:我對普通的人類不感興趣,假如你們當中有外星人、未來人、[異世界人]或者超能力者,儘管來找我。

在第一期后有好多人開始問"阿虛會不會是異世界人呢?"
其實唔係,因為:我對普通的人類不感興趣,假如你們....者超能力者,[儘管來找我]。
因為阿虛係被春日強行拉進SOS團和其他唔同其他人係有任務是觀察涼宮春日以來.所以異世界人唔會係阿虛

作者為[阿虛會不會是異世界人]在第二期二十四話加上[最後完成剪接的人是誰]的問題來回答阿虛唔會係異世界人
所以係異世界人完成剪接

多謝作答和查看的大家
希望畫作送出后,下一次會有多D人

如果大家有其他好玩的意見,可以留言給我
可以的話,我也會試下
回復 支持 反對

*滑动验证: